Sport

Waan­zin­nig! Emma Mees­se­man beslist Turk­se beker met fan­tas­ti­sche drie­pun­ter in overtime

Emma Meesseman

Wat een prestatie van Emma Meesseman! De Ieperse kroonde zichzelf tot matchwinnaar met een buzzerbeater in de extra tijd. Haar ploeg, Fenerbahce, pakte de Turkse beker. Meesseman werd uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player) van het toernooi. 

Emma Meesseman heeft het nieuwe jaar met Fenerbahce op winnende wijze ingezet. De Belgian Cat won vrijdag met haar ploeg de Turkse beker en kroonde zichzelf met een knappe buzzer beater tot matchwinnaar. Dankzij haar late driepunter haalde Fenerbahce het in de finale met 79-76 tegen titelverdediger CBK Mersin.

Fenerbahce begon dominant aan de wedstrijd en bouwde een voorsprong uit voor rust. Mersin knokte zich knap terug in de wedstrijd en dwong overtime af bij een 71-71 gelijkstand. Extra tijd dus, daarin ontpopte de West-Vlaamse ambassadeur 2023 zich tot verlosser. Met een knappe driepunter op de laatste seconde van de partij schonk ze haar team de zege.

Meesseman rondde met haar late driepunter een sterke prestatie af. De 30-jarige basketster behaalde in de finale 18 punten, 9 rebounds en 4 assists. In de halve finale (22 punten, 6 rebounds, 5 assists) tegen Ormanspor en kwartfinale tegen Nesibe Aydin (11 punten, 9 rebounds, 2 assists) liet ze ook al verdienstelijke cijfers optekenen. 

Het is al de tweede trofee dit seizoen voor Meesseman en Fenerbahce dit seizoen, dat in september de Europese Supercup veroverde. In 2023 won de Turkse club verder de Turkse titel en de Euroleague. Voor Meesseman is het de twintigste prijs uit haar clubcarrière.

Belga
Thibaut Desmarets