Sport

Tim Mer­lier wint span­nen­de Beach End­uran­ce De Panne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Tim Merlier heeft de Beach Endurance in De Panne gewonnen. Hij haalde het voor Daan van Sintmaartensdijk en Tim Declercq. Het was dit jaar opnieuw een topevenement met 1400 deelnemers.

De deelnemers legden een afstand van 52 kilometer af tussen Bray-Dunes, De Panne en Sint-Idesbald. Richting Bray-Dunes trotseerden ze tegenwind en naar de finish toe was er rugwind.

Tijdens de wedstrijd vormde zich een selecte kopgroep van zestien renners, met daarbij veel West-Vlamingen als Tim Declercq, Yves Lampaert, Belgisch kampioen elite zonder contract Jordi Warlop en ook de afscheidnemende Aaron Verwilst. 

Merlier versnelt in het slot en pakt de winst

Declercq en de Nederlander Van Sintmaartendsdijk maakten lang de beste indruk. De beslissing viel uiteindelijk in de laatste ronde met zes leiders: Van Sint-Maartensdijk, Merlier, Verwilst, Dejaegher, Warlop en Declercq. 

Tim Merlier versnelde op de laatste duin en greep de overwinning, in wat pas zijn tweede strandseizoen was. De Oost-Vlaming liet Van Sint-Maartensdijk knap achter zich, terwijl Tim Declercq in één van zijn laatste wedstrijden bij Soudal-Quick.Step als derde over de finish kwam.

Bart Coopman
Emile Beeckman