Sport

Suc­ce­s­coach Mus­lic ver­lengt con­tract bij Cer­cle Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Miron Muslic heeft - ondanks aanbiedingen in het buitenland - zijn contract bij seizoensrevelatie Cercle Brugge tot medio 2025 verlengd, zo maakte de Vereniging maandagmiddag bekend.

Eerder waren Cercle en de 40-jarige Oostenrijker een verbintenis tot juni 2024 overeen gekomen. Muslic is al sinds oktober 2021 bij groen-zwart actief. Hij begon er als hulptrainer, maar sinds het ontslag van Dominik Thalhammer vorig jaar werd hij hoofdcoach.

Goede ranking

Onder leiding van Muslic maakte Cercle een ferme sprong voorwaarts in het klassement. In het seizoen 2020/2021 eindigde de Brugse ploeg op een 10e plaats, de beste ranking in de recente geschiedenis op het hoogste niveau.

Afgelopen seizoen deed Cercle nog beter en kwalificeerde het zich voor Play Off 2. Uiteindelijk eindigde Groen-Zwart zesde.

Miron muslic cercle brugge

Ook dit seizoen is Cercle op weg om sportief te bevestigen. Na 16 speeldagen telt Groen-Zwart 25 punten en draait het in de bovenste regionen van het klassement mee.

"De perfecte man"

Zowel Miron Muslic als Cercle Brugge hebben in het verleden meermaals de wens uitgesproken om langer met elkaar te willen doorgaan. “We vinden dat Muslic de perfecte man is om dit jonge team te blijven leiden”, zegt technisch directeur Rembert Vromant.

“Hij past perfect binnen onze filosofie en haalt samen met de technische staf, op dagelijkse wijze, het beste van de spelers naar boven. Als jonge coach vindt hij in Cercle het perfecte project om zijn persoonlijke doelstellingen te verwezenlijken en deze contractverlenging is, naast een beloning voor zijn mooie werk, evenzeer een signaal dat dit Cercle ambitieus is en honger heeft om de gestaag stijgende lijn van resultaten door te zetten.”

Belga
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere