Sport

Zul­te Ware­gem knik­kert Cer­cle Brug­ge uit de beker na strafschoppen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Cercle Brugge - Zulte Waregem was een erg interessante bekeraffiche. De leider uit 1B tegen de nummer vier uit 1A. Cercle leek de buit binnen te hebben bij 2-1 maar een strafschop van Vossen zorgde voor verlengingen. Daarin werd niet gescoord. In de strafschoppenreeks pakte Essevee-doelman Van der Gouw de elfmeters van Etonde en Lopes Da Silva. Gano trapte Essevee naar de volgende ronde. Verslag woensdag in ons nieuws.

Essevee klimt op voorsprong

Zulte Waregem kwam zich niet wegstoppen op Jan Breydel en bracht fris voetbal. Dat leverde even over halfweg de openingstreffer op. Traoré - de beste man bij de bezoekers - zette zich door op links. De Cercle-defensie was even minder bij de les. Doelman Delanghe liet zich verrassen door een gekruist schot van Traoré: 0-1.

Cercle Zulte Waregem

Daar is Denkey

Maar Cercle heeft met Kevin Denkey een spits in de rangen die tegenwoordig met de ogen dicht scoort. Lang kon Essevee niet profiteren van zijn voorsprong.

Met een subtiel hakje op een voorzet van Nazinho nam Denkey doelman Van der Gouw te grazen. Halfweg was alles weer te herdoen: 1-1.

De ingevallen Siquet zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft. Essevee kwam nu minder in het stuk voor. Gbobo sneed in minuut 72 naar binnen en haalde uit: 2-1.

Vossen Vormerwissel Zulte Waregem

Vossen en Vormer in de strijd

Euvrard greep nu in en bracht Vossen en Vormer. Al was het Ghobo die dicht bij de 3-1 kwam. Van der Gouw redde.

Met een schot uit de tweede lijn probeerde Vossen nog verlengingen uit de brand te slepen. Dat lukte even later wel van op de stip, na een fout van Daland. Vossen miste niet: 2-2 en verlengingen.

Verlengingen Cercle Zulte Waregem

In de eerste verlenging domineerde Cercle, met de lange bal. Een strafschop op Denkey kwam er niet. Maar Essevee overleefde de storm. In de tweede verlenging kregen we eenzelfde spelbeeld. Zware druk naar voren bij Cercle, een claim voor een strafschop maar geen elfmetertrap, en Essevee dat puur aan overleven dacht. Na 120 minuten moesten strafschoppen ook hier de beslissing brengen.

Doelman Van der Gouw de strafschoppenheld

In de strafschoppenreeks scoorden Van der Bruggen en Vormer meteen. Ook Gboho en Vossen misten niet. Dat deed invaller Etonde wel voor Cercle Brugge. Van der Gouw pakte zijn strafschop.

Willen bracht Essevee op 2-3. Van der Gouw pakte ook een tweede strafschop, die van Lopes Da Silva. Rommens kon Essevee naar de volgende ronde knallen, maar hij stootte op doelman Delanghe. Zo bleef de spanning want Denkey miste niet: 3-3.

Gano trapte de beslissende strafschop binnen: 3-4 en Zulte Waregem bekert verder!

Vreugde bij Zulte Waregem
Esseveevreugde
Esseveegroetsupporters
Zulte Waregemnabekerzege
Verslag woensdag in ons nieuws
Stefaan Vanpoucke
Bart Coopman

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.