Sport

Soud­al Quick-Step trekt met eigen food­truck naar de Tour: min­der kans op zie­ke renners”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wielerploeg Soudal Quick-Step trekt met een eigen foodtruck naar de Ronde van Frankrijk. Zo bereiden ze zelf hun maaltijden en kunnen de renners niet meer ziek worden van de soms onhygiënische hotelkeukens.

“Historisch gezien zaten we altijd op hotels, maar in bepaalde landen en hotels zijn de keukens niet zo proper. Er moet niet veel gebeuren vooraleer een toprenner uit balans is, door bijvoorbeeld maagproblemen.”

Daarmee gooit Patrick Lefevere meteen de hoofdreden voor het gebruik van een eigen foodtruck op tafel. De keuken op wielen rijdt straks in het kielzog van ‘The Wolfpack’ in de ronde van Frankrijk.

"Er moet niet veel gebeuren vooraleer een toprenner uit balans is, door bijvoorbeeld maagproblemen.”

Patrick Lefevere, CEO Soudal Quick-Step

Kwaliteit

De ombouw van de bestelwagen tot foodtruck gebeurde door het bedrijf Lafosse uit Gullegem.

“Uiteindelijk hebben we een volledige professionele keuken in miniformaat gebracht. Zij willen onafhankelijk zijn van het hotel. Ze weten nooit waar ze terecht kunnen en wij zorgen ervoor dat ze die kwaliteit wel kunnen bieden”, klinkt het bij Benjamin Vandorpe van Lafosse.

Voor die kwaliteit staan een team van diëtisten en drie koks garant. Zij zijn alvast tevreden met hun nieuwe werkomgeving. “We hebben een goeie oven, vuren… Alles wat we nodig hebben om goede maaltijden voor de renners te maken”, zegt sportdiëtiste Karolien Rector.

Ronde van Frankrijk

De eerste reis van de foodtruck gaat komende zomer naar de Ronde van Frankrijk. Daar zal er in elk geval al gekookt worden voor Remco Evenepoel. Hij is al zeker van een deelname aan de Tour, op de rest van de selectie is het nog wachten.

De redactie