Nieuws

Zou­te Grand Prix zoekt over­ne­mer om finan­ci­ë­le pro­ble­men op te lossen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Zoute Grand Prix in Knokke-Heist staat dicht bij een overname door investeringsfonds CIM Capital. Het bedrijf achter de de Zoute Grand Prix kampt al sinds de coronacrisis met financiële problemen. 

De Zoute Grand Prix in Knokke-Heist is het evenement om de chicste en spectaculairste wagens ter wereld in levende lijve te zien. Maar sinds de coronapandemie kampt het bedrijf achter de rally met financiële problemen. In 2019 moest het ook Philippe Van de Ryse uitbetalen nadat het tot een breuk kwam tussen de broers Bourgoo en de medeoprichter.

Volgens de krant 'De Tijd' kampt het bedrijf volgens de jongste jaarrekening uit 2022 met een negatief eigen vermogen van 1 miljoen euro en met een schuldenberg van 4,5 miljoen euro. 

CIM Capital

Het bedrijf die de Zoute Grand Prix wil overnemen is CIM Capital. Dat is een investeringsfonds die bedrijven in moeilijkheden opnieuw gezond probeert te maken. Het fonds deed dat eerder al met bedrijven als Neckermann en Veritas. 

CIM Capital benadrukt wel dat de broers Filip en David Bourgoo aan het roer blijven van de Zoute Grand Prix. Het evenement zal ook blijven bestaan. 

Redactie