Nieuws

Zone 30 in Oos­ten­de loont: Alge­me­ne snel­heid ligt een stuk lager”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De uitbreiding van de zone 30 in Oostende heeft een positieve invloed op de leefbaarheid van de verschillende woonwijken. Dat blijkt na een evaluatie van de stad en de politie. Oostende benadrukt dat het hiermee tegemoet komt aan de vraag van de bewoners naar meer snelheidscontroles in hun straat en het terugdringen van sluipverkeer.

Een jaar geleden heeft Oostende de zone 30 gevoelig uitgebreid. Op vraag van de burgers ook, die meer veiligheid willen voor de zwakke weggebruiker.

Nu zijn er zowat 120 jeugdlokalen, scholen, speelpleinen en voetgangerszones gedekt. "We spreken van een positieve evaluatie, omdat de snelheid na de invoering van die zone 30 gevoelig gedaald is", zegt schepen van Mobiliteit Björn Anseeuw. "Maar dat wil niet zeggen dat het werk af is, we hebben een aantal plaatsen gedetecteerd waar we structureel iets aan het wegdek moeten veranderen."

2022-08-23 00:00:00 - Zone 30 breidt uit in Oostende
Nieuws

Zone 30 breidt uit in Oostende

Superflitspaal

In de Torhoutsesteenweg controleert de politie intensief of automobilisten de zone 30 naleven. Overdag gebeurt dat bijvoorbeeld met de verplaatsbare LIDAR, bekend als de superflitspaal. Bij de controles houdt de politie rekening met een correctie van 6 kilometer. Je wordt dus niet geflitst als je 31 km/uur rijdt.

Uit de controles blijkt trouwens dat de snelheid gevoelig gedaald is. Het afgelopen jaar werden alles samen 4,2 miljoen voertuigen gecontroleerd, daarvan waren er zo'n 23.000 in overtreding, amper 0,55 procent dus.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere