Steeds meer bakkers en slagers houden de deuren dicht met eindejaar. Maar voor wie wel open is, zijn het erg drukke tijden. Een slager-traiteur uit Dentergem werkt dezer dagen zelfs met een drive-through: klanten rijden binnen met de wagen, waarna medewerkers hun bestelling rechtstreeks in de auto zetten.
Een slagerij-traiteur in Dentergem ontvangt de klanten deze feestperiode op een bijzondere manier. De winkel zelf blijft vandaag dicht, maar de klanten komen met de auto hun vooraf bestelde feestmenu’s oppikken via een drive-through.
“Op die manier gaat het heel vlot. Als er 500 mensen door de winkel moeten en dan nog moeten betalen, dan wordt dat een gigantische logistieke oefening. Nu betaalt iedereen vooraf, komt met de wagen naar hier, en wordt iedereen aan de wagen bediend”, legt slagersvrouw Angelique Musschoot uit.
"Nu betaalt iedereen vooraf, komt met de wagen naar hier, en wordt iedereen aan de wagen bediend."

Focus alweer op vrijdag
Klanten kiezen hier vooral voor kant-en-klare feestmenu’s, zodat ze de avond zelf weinig werk hebben. Terwijl alle klanten hun bestellingen komen, afhalen focussen slager Robby en z’n team achter de schermen alweer op komende vrijdag.
“Straks gaan we gewone droge worsten maken. Vrijdag is het terug een gewone werkdag en dus moeten die allemaal terug gemaakt worden. Een droge worst wordt namelijk veel gekocht om mee te nemen naar het werk. Zo stopt het eigenlijk nooit”, zegt Robby.
Al drukken Robby en Angelique vanavond wel even de pauze knop in. “We gaan voor het eerst eten bij vrienden deze avond. Zo hebben we ook wat ontspanning. We hebben dat eigenlijk nog nooit gedaan, normaal zijn we altijd thuis met het eindejaar”, besluit het slagerskoppel.
