Deze West-Vlaamse slagers tonen vakmanschap op WK slagerij in Parijs
Vier West-Vlaamse slagers trekken eind deze maand naar Parijs om deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor slagers. Ze maken deel uit van het Belgische team, de Belgian Butcher Bulls, dat in totaal zes ervaren Vlaamse slagers telt.
West-Vlaanderen wordt vertegenwoordigd door Bart Maertens (Slagerij Maertens, Brugge & Sijsele), Jeroen Lievens (Beenhouwerij Jeroen en Joyce, Avelgem), Klaas Decupere (Beenhouwerij Decupere, Beselare & Wervik) en Robby Vandewiele (Slagerij Robby en Angelique, Dentergem). Bart Maertens is ook de kapitein van het team.
Filip Ceursters (Slagerij Ceursters, Oud-Turnhout) en Robin Buermans (Slagerij Buermans, Herselt) maken het team compleet.
350 kilogram vlees
Tijdens de wedstrijd moeten de slagers een halve koe, een half varken, een lam en vijf kippen verwerken tot panklare producten. In totaal moeten ze dus 350 kilogram vlees bereiden in 3,5 uur tijd. De jury let op snelheid, precisie, netheid en creativiteit in de bereidingen.
Het WK is niet alleen een competitie, maar ook een manier om het slagersvak in de kijker te zetten en innovatieve producten te tonen. In totaal doen 14 landen mee aan de prestigieuze wedstrijd.
