Nieuws
 | update 

Zeven­ti­ger die in Menen een agent van de baan maai­de aan­ge­hou­den op ver­den­king van poging tot doodslag

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een man van zeventig heeft vrijdagnamiddag om half vier op de grens tussen Frankrijk en België, bij de Moeskroenstraat aan het rondpunt 'La Palma' in Menen, na een politieachtervolging een agent van de weg gemaaid. De agent is niet in levensgevaar. De zeventiger is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. 

Woensdag kon de man nog ontsnappen bij een andere politieachtervolging, waarbij een Belgische en een Franse agent gewond raakten. Daarbij haalde hij een snelheid van 200 kilometer per uur en kon hij een wegversperring met spijkermatten ontwijken. De politie loste schoten, maar kon de man niet stoppen.

De man, Eddy W., reed met een Lexus en was intussen internationaal geseind. Hij werd vrijdagnamiddag opnieuw klem gereden aan de Frans-Belgische grensovergang tussen Menen en Halluin.

Menen A Chtervolging2

Op een filmpje dat viraal gaat op TikTok is te zien hoe de man klem gereden is bij het rondpunt. Omsingeld door agenten geeft hij vol gas en rijdt daarbij een Franse agent van de weg. De agent wordt door de aanrijding over een betonnen blok geslingerd en komt op het fietspad terecht. Collega's snellen hem ter hulp. De agent heeft een open beenbreuk en wordt momenteel verzorgd in een Frans ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. 

Uiteindelijk kon de zeventiger gisteren wel worden klem gereden op die plaats, bij de Moeskroenstraat, aan de La Palma. De verdachte is zaterdagnamiddag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. 

De Moeskroenstraat was een hele tijd afgesloten, wat zorgde voor grote verkeershinder. 

Bart Coopman