Nieuws

Hier eet je een Brus­sel­se wafel met garnalen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Maar liefst 88 restaurants aan de kust hebben de handen uit de mouwen gestoken om een culinaire creatie te maken rond de Noordzeegarnaal. Restaurant The Eatery uit Koksijde mag met de prijs naar huis.

Wat denk je van een Brusselse wafel met wat garnalen? Misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt. Je vindt de handgepelde garnalen meestal terug in een tomaat of in een klassieke kroket. Maar dat is net de bedoeling van 'Zee van smaak'. Een wedstrijd van Westtoer tussen verschillende restaurants aan de kust om creatief om te springen met de Noordzeegarnaal in combinatie met pladijs en schartong.

Afbeelding van Whats App op 2024 09 03 om 12 24 07 c2e38762

De culinaire jury beoordeelde de inzendingen en ging de vijf mooiste recepten proeven ter plaatse. Gregory Slembrouck en Cathy Verbeeke van The Eatery in Oostduinkerke wisten de jury te overtuigen met hun Brusselse wafel. "Lang geleden heb ik bij een sterrenzaak in Brussel eens een wafel met kaviaar geproefd. Ik dacht: 'dat moet ook lukken met de kaviaar van de Noordzee'", zegt Gregory.

Zelf proeven

Voor het beslag van de wafel heeft Gregory gewerkt met een dashibouillon met gedroogde garnaal. "Op de wafel ligt een toefje room met garnalenbisque. Je
besprenkelt hem met garnalenzout in plaats van poedersuiker. De topping bestaat uit tomaat, verse garnalen en guacamole met Noordzeeplankton."

De wafel en andere 'Zee van smaak'-gerechtjes kan je nog proeven van 15 september tot 15 oktober. Meer info vind je hier.

Zee van smaak
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere