Woon­pro­ject Schie­t­hoek Poel­ka­pel­le uit de startblokken

2020-06-16 00:00:00 - Woonproject Schiethoek Poelkapelle uit de startblokken

WVI, De Mandel, Ons Onderdak en het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle slaan de handen in elkaar om een nieuw woonproject te realiseren aan de Schiethoek te Poelkapelle.

Deze site situeert zich in de driehoek tussen de Langemarkstraat, de Brugseweg en de Oude Bosweg in Poelkapelle.  In een eerste fase komen daar 23 huurwoningen en negen koopwoningen van sociale bouwmaatschappij De Mandel.  Daarna komen daar nog eens 14 huurwoningen bij.  De Mandel stelde Architectenbureau Projekt-Team bvba uit Roeselare aan voor de bouw van de sociale woningen. Er komen verschillende woontypes gaande van compacte woningen met 2 slaapkamers over woningen voor grote gezinnen van 7 personen tot woningen aangepast voor mindervaliden.

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) heeft 32 kavels in dit project. Daarvan zijn er 28 bestemd voor koppelwoningen, drie voor vrijstaande woningen en één voor een gesloten bebouwing. Zij worden te koop aangeboden van zodra de infrastructuurwerken gerealiseerd zijn. In een latere fase zal ook de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak een 12-tal koopwoningen realiseren.  De infrastructuurwerken starten op 22 juni.

De redactie