Nieuws

Woon­pro­ject op site poli­tie­kan­toor Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de site van het voormalig politiekantoor aan de Jan Persijnstraat in Kortrijk komt een nieuw woonproject: D’Oude Vesting.

Het bestaat uit 18 appartementen, 2 penthouses en een commerciële ruimte. Hoewel het project centraal in de binnenstad gelegen is, wordt er heel wat groen voorzien. Projectontwikkelaar Antonissen Development Group voorziet niet minder dan 300 vierkante meter daktuinen en groendaken, goed voor bijna 40 procent van het oppervlakte van de site.

Energie-efficiënt

“Met dit project willen wij ons steentje bijdragen aan de heropleving van de Kortrijkse binnenstad. Bovendien is het ook naar duurzaamheid toe een stap in de goede richting: we moeten de komende jaren in Vlaanderen zoveel mogelijk leegstaande oude panden vervangen door nieuwe, meer energie-efficiënte gebouwen", zegt Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group.

Daarnaast zijn er 21 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien en een overdekte fietsenstalling voor 40 fietsen. De commerciële ruimte op het gelijkvloers zal zo’n 400 vierkante meter groot zijn.

De redactie