Nieuws

Licht­jes in reu­zen­kerst­boom bran­den: Win­ter in Kort­rijk offi­ci­eel van start

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sinds gisteren branden de lichtjes in de reuzenkerstboom op de Grote Markt van Kortrijk, en dus baadt de hele stad in een magische kerstsfeer. Op alle pleinen valt wel iets te beleven: de wintertuin met optredens, het land van de kerstman voor kinderen, de kerstfoor en vooral de kerstmarkt met tientallen gezellige kraampjes.

De kerstboom is zo’n 15 meter hoog en straalt sinds gisteren letterlijk op de Grote Markt. Daarmee is Winter in Kortrijk officieel afgetrapt. Voor het stadsbestuur en de organisatie is het de apotheose van maanden werk. Voor de bezoekers is het de start van een gezellige decembermaand. “Het is echt een heel gezellige sfeer met gezellige kraampjes. Alles is aanwezig om er een topkerst van te maken”, vertelt Trui Steenhoudt.

Hele binnenstad baadt in kerstsfeer

De kerstsfeer stopt trouwens niet op de Grote Markt. Op het Jozef Vandaleplein is er bijvoorbeeld het ‘Land van de Kerstman’. Daar kan je binnen gluren in het cadeautjespakhuis, de snoepjesfabriek en de slaapzaal van de elfjes. Op het Sint-Maartenskerkhofplein is er dan weer een wintertuin aangelegd, waar er elke avond een optreden georganiseerd wordt.

Vorig jaar telde Kortrijk 650.000 bezoekers op Winter in Kortrijk, al rekent de stad erop dat de kerstmagie dit jaar nog meer mensen naar Kortrijk lokt.

Stefaan Six
Celien Tanghe