Nieuws

Wijn­do­mein Entre Deux Monts viert 20 jaar met nieu­we productiehal

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Wijndomein Entre Deux Monts viert zijn 20ste verjaardag. In 2004 plantte Martin Bacquaert de eerste wijnstokken onder de bekende zeteltjeslift tussen de Zwarte Berg en de Rode Berg. 20 jaar later telt het assortiment 14 wijnen en komt er een spiksplinternieuwe productieruimte in de voormalige Wielewaal. Ondertussen is de kwaliteit van West-Vlaamse wijn steeds beter en ook het toerisme errond bloeit volop.

Wijndomein Entre Deux Monts schreef flink mee aan het verhaal van de Heuvellandse wijn. Martin Bacquart plantte de eerste wijnstokken onder de zeteltjeslift, onder impuls van vader Yves op de grond van grootvader Jean.

"Grootste uitdaging is het Belgische weer"

De cijfers spreken voor zich. Van 1 wijn uit drie hectaren, breidde het wijndomein uit naar 25 hectaren, 14 wijnen en 150.000 flessen. Straks komt er in de Wielewaal een nieuw productiecentrum. De grootste uitdaging is, kan het Belgischer: het weer en het klimaat.

Ondanks dat weer is de kwaliteit van de Belgische en de Heuvellandse wijn er met sprongen op vooruit gegaan. De wijnbouw gaat de dag van vandaag niet enkel over wijn, het gaat over beleving, zeker in combinatie met het streektoerisme.

Jeroen Sap
Andy Debo