Nieuws

West­kust betreurt ver­dwij­nen kazer­ne Civiele

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Robert Van Praet, de zonecommandant van de brandweerzone Westhoek, betreurt het verdwijnen van de kazernepost van de Civiele Bescherming in Jabbeke.

"Wij hebben in het verleden altijd goed samengewerkt, ook vorige week nog met het salpeterzuurlek in Zevekote", zegt hij. "Wij werken regelmatig samen, bijvoorbeeld voor het reinigen van het wegdek over een lange afstand. En ook tijdens de voorjaarsstormen. hebben wij goed samengewerkt.

"Dit is een stap achteruit" reageert de Nieuwpoortse burgemeester Geert Vanden Broucke. "De mensen zullen minder beschermd worden"  Dat het materiaal en de middelen nu overgeheveld zullen worden in de brandweerzone 1 overtuigt hem niet.  "Wij zijn nog maar pas bezig met de brandweerhervorming en zelfs dat staat nog niet op punt", luidt het.

Ook de burgemeesters van Middelkerke en Blankenberge zijn niet opgezet met de sluiting.

 

Robert Van Praet van Brandweerzone Westhoek betreurt de sluiting van Civiele Bescherming #Jabbeke meer 18u #FocusWTV pic.twitter.com/crHi77fR85

— Focus & WTV (@FocusWTV) April 5, 2017

Burgemeester #Nieuwpoort Geert Vanden Broucke over sluiting Civiele Bescherming #Jabbeke 'Stap achteruit' #FocusWTV pic.twitter.com/HTYFCu1do3

— Focus & WTV (@FocusWTV) April 5, 2017

De redactie