West­hoek heeft nieu­we fami­lie­vrien­de­lij­ke fietsroute

2019-08-26 00:00:00 - Westhoek heeft nieuwe familievriendelijke fietsroute

Het provinciebedrijf Westtoer opent de achtste Westhoek K(a)D(ee) fietsroute in de Westhoek. Samen met de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden zet de regio hiermee verder in op familievriendelijk toerisme.

“Toerisme Westhoek zet al verschillende jaren in op familievriendelijkheid en blijft dat aanbod verder uitbouwen. De regio heeft 2 K(a)D(ee) ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink die de kinderen wegwijs maken in deze prachtige regio via wandeltochten, fietstochten en ondertussen ook Westhoek KD-menu’s in diverse restaurants. Daarnaast is er de kaart ‘Grenzeloos familieplezier’ die gezelschappen met kinderen een goed overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de Westhoek”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen.

KD-fietsroute De eerste KD-routes in de Westhoek werden ontwikkeld in 2016. De familievriendelijke fietsroutes worden erg gesmaakt door toeristen, daarom realiseert Toerisme Westhoek een 8ste route die Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden verbindt: ‘Met Jaek en Nink op roverstocht’.

1,5 miljoen recreatieve fietsers

De route is in totaal 28 km lang en is bewegwijzerd met 6-hoekige bordjes met de figuurtjes van Jaek en Nink. De route heeft twee startpunten: aan de Dienst voor Toerisme van Houthulst en aan het Guynemerpaviljoen van Langemark-Poelkapelle. Tijdens de route kom je heel wat plaatsen tegen waar je kunt genieten van een ijsje of waar de kinderen kunnen ravotten op speelpleintjes. Bovendien ontdek je tijdens de route het ‘rovershol’ waar Bakelandt zich schuil hield.

Fietstoerisme in de Westhoek Het recente fietsonderzoek van het provinciebedrijf toont trouwens aan dat de Westhoek in 2017 1,5 miljoen recreatieve fietsers telde. De grootste interesse van de fietsers gaat uit naar een aantrekkelijk landschap.

 

Ben Storme