Nieuws

Wer­ken op Lucht­ha­ven Oos­ten­de gestart, slui­ting van twee maanden

Luchthaven1

De werken op de luchthaven van Oostende zijn begonnen. De start- en landingsbaan worden de komende weken grondig gerenoveerd. De werken zullen een tweetal maanden in beslag nemen en moeten veilig vliegverkeer blijven garanderen.

Naast een renovatie van de start- en landingsbaan worden enkele taxiwegen verbreed en komt er ledverlichting. Ook de riolering en afwatering worden vernieuwd. Dankzij de werken kunnen toestellen als de B747-400 en de B777-300ER met een grotere draaicirkel draaien op de luchthaven. Daarvoor is er minder motorkracht nodig en wordt er minder geluid en uitstoot geproduceerd. De aanpassingen zijn noodzakelijk om te voldoen aan de regelgeving van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart.

Niet meer en geen grotere toestellen

Vandaag zijn de afbraak- en grondwerken gestart. Die werken zullen een tweetal weken duren. Daarna worden de fundering, de onderlagen en de toplaag aangelegd. Tegelijkertijd worden ook de rioleringswerken uitgevoerd. Vanaf eind februari worden de nieuwe ledverlichting geplaatst. Om overlast te beperken werkt de aannemer telkens tussen 6 en 22 uur. Nachtwerk zal enkel gebeuren bij onvoorziene omstandigheden.

De directie van de luchthaven benadrukt dat de werken aan de start- en landingsbaan niet leiden tot een capaciteitsverhoging. Er zullen door de renovatie ook geen grotere toestellen kunnen landen op de luchthaven.

Luchthavenoostende3
Nieuws

Meer passagiers & minder vracht vanop luchthaven Oostende-Brugge in 2023

Luchthaven1
Luchthaven2
Luchthaven3
De redactie