Nieuws

We snui­ven de sfeer op in Lux Fes­ti­val in Rol­le­gem: dit jaar een experiment

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Lux Festival in Rollegem bij Kortrijk is weer in volle gang. Gisterenavond was er 'Lux Live' met optredens van verschillende bekende artiesten zoals Raymond van het Groenewoud, Marcel Vanthilt en Stijn Meuris. Vandaag is er 'Lux Play', met vooral veel kinderanimatie.

'Kortrijk Drumt' mocht met zijn 125 drummers het Lux Festival in Rollegem openen. In juni komt het EK voetbal eraan en Kortrijk Drumt werd in Brussel uitgenodigd om het officiële campagnelied van de Rode Duivels in te spelen. De groep komt wellicht op de cover van de plaat en figureert ook in de videoclip.

Het festival had ook een verrassing in petto: Kimberly Penez, een singer-songwriter uit Hulste. Kimberly is nog maar 23 jaar maar heeft al heel wat eigen songs uitgebracht. "Ik ben constant bezig met dingen te verzinnen, lyrics, woorden aan elkaar rijmen. Dat is een constante in mijn leven", zegt de artieste.

Ticket

Deze editie van het Lux Festival is een beetje een experiment, want het is de eerste keer dat je een inkomticket moet kopen. "We merken dat het moeilijker wordt om alles gefinancierd te krijgen, maar we doen ons uiterste best en we zijn onze trouwe sponsors heel dankbaar", zegt Arne Demyttenaere van Lux Festival.

Karel Janzen
Stefaan Six