Nieuws

Warm­ste Week komt opnieuw naar Brugge

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Warmste Week keert dit najaar terug naar Brugge. Na de vorige editie van 2023 zal de jaarlijkse solidariteitsactie van VRT opnieuw afsluiten op ’t Zand. Dat werd deze ochtend bekendgemaakt in Brugge, waar een gigantische vlam – het symbool van De Warmste Week – op ’t Zand werd geschilderd.

Van 18 tot en met 24 december zullen VRT 1, Studio Brussel, MNM en Ketnet uitzenden vanuit de West-Vlaamse hoofdstad. Het thema van De Warmste Week 2024 wordt nog voor de zomer bekendgemaakt.

Trots

Burgemeester Dirk De fauw: "Ik ben trots dat we met Brugge opnieuw gaststad mogen zijn voor De Warmste Week. De editie van 2023 overtrof dan ook alle verwachtingen. De fantastische sfeer, vrolijkheid en verbinding in onze stad was onvergetelijk. Een pluim voor de prima organisatie van VRT samen met onze stedelijke- en veiligheidsdiensten. Ik ben fier dat we opnieuw een samenwerking met VRT kunnen aangaan. Zoals een Bruggeling me zei: “De Warmste Week hoort nu eenmaal thuis in de warmste stad van het land!"

"De vorige editie van De Warmste Week was qua beleving misschien wel de meest succesvolle ooit en dat heeft veel te maken met de goede en intense samenwerking met de stad Brugge. We konden op 't Zand rekenen op meer dan 140.000 bezoekers. We kijken ernaar uit om er met datzelfde enthousiasme en diezelfde verbondenheid eind dit jaar opnieuw een gloeiend warme week van te maken", zegt Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder VRT.

De redactie