Nieuws
 | update 

West-Vlaam­se avond op de Warm­ste Week: Rock Werch­ter proporties’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteravond was het de ‘West-Vlaamse avond op de Warmste Week in Brugge. En geen regenbui kon de pret bederven, want 't Zand ontplofte voor Brihang, ’t Hof Van Commerce en Het Zesde Metaal. Het publiek zong volop mee.

Het Zesde Metaal mocht de West-Vlaamse avond openen. En in januari komt een nieuw album van hen uit. Wannes Cappelle, Het Zesde Metaal: “Het is ongelofelijk om voor zo’n massa volk te mogen spelen op Het Zand in Brugge. Het heeft proporties van een Rock Werchter bijna. Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen daarvoor op de been komen.”

Brihang met superfan op het podium

Veel volk komt ook voor Brihang. “Omdat Brihang de max is. Wij zijn zot van hem,” zegt één van de vele fans. Brihang: “Ja, het gaat goed hard. Ik ben tevreden, al onze concerten zijn uitverkocht. Er is nu zelfs eentje in Nederland aan het uitverkopen.”

Een mooi moment ook nog tijdens het optreden van Brihang. Want superfan Warre Verschueren uit Dadizele mocht mee op het podium om samen met Brihang 'Steentje' te zingen. "Het was een zot gevoel om met dé Brihang op dat podium te staan. Eigenlijk een droom die uitkwam, ik heb er niet veel woorden voor. Het voelde echt surrealistisch", vertelt Warre aan onze redactie. "Echt crazy."

’t Hof van Commerce zoekt titel voor nieuw album

’t Hof van Commerce maakt de West-Vlaamse avond compleet. En ook bij hen zit er iets nieuws aan te komen. Dj 4T4, Flip Kowlier & Serge Buyse: “Een nieuwe plaat. Ja, we zijn bezig aan een nieuwe plaat en ze heet… Sorry, we hebben nog niet gekozen, maar de kijkers mogen altijd suggesties doen. Het moet ergens volgend jaar uitkomen, dus dat ze er niet te lang op wachten, hé.”

Stefaan Six