Nieuws

Totaal­be­drag van De Warm­ste Week: 8.790.633 euro

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zondagavond werd het totaalbedrag van De Warmste Week bekend gemaakt op 't Zand in Brugge. De solidariteitsactie bracht 8.790.633 euro op. Dat is meer dan 3 miljoen erbij in vergelijking met het bedrag van vorig jaar. 

De Warmste Week stond dit jaar in het teken van het thema 'Opgroeien zonder zorgen'. Het bijeengesprokkelde geld gaat naar 287 projecten. Een week lang deed 't Zand in Brugge dienst als het centrale plein voor de radio en tv-uitzending. Vier jaar geleden was de Warmste Week nog te gast in Kortrijk, toen werd een recordbedrag van 17 en een half miljoen euro ingezameld.

Zo'n 20.000 bezoekers per dag

Brugge kijkt tevreden terug op het hele radiogebeuren met live optredens en acties om geld in te zamelen. Gemiddeld kwamen elke dag zo’n 20.000 bezoekers naar Het Zand. De horeca spreekt van een ongeëvenaard succes. 

"Sommigen zeggen dat ze afgelopen week een omzet hebben gedraaid van een half jaar. En ook de hotels zitten bomvol."

Dirk de Fauw - Burgemeester Brugge

We keren nog heel even terug naar de laatste avond van De Warmste Week met de indrukwekkende fakkeltocht van 750 West-Vlaamse brandweermannen- en vrouwen, traditioneel ook wel een hoogtepunt van de Warmste Week.

Voor de Warmste Week, het kerst shoppen en Wintergloed samen zijn gisteren 80.000 bezoekers naar Brugge gekomen.

Zoë Delhaye