Nieuws

Waak­zaam door nieu­we regen­val maar geen kri­tisch alarmpeil

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de Westhoek is er vanmorgen opnieuw overleg geweest met de waterbeheerders. Ze houden vooral de neerslag in de gaten: komende uren valt er nog 20 tot 25 millimeter, maar vanaf 16u breekt een droge periode aan tot wellicht donderdagavond. De genomen maatregelen blijven van kracht er wordt dus met man en macht gepompt.

"De kritische stijgingen zijn voorbij"

Ewout De Clercq van Noodplanning West-Vlaanderen

"Het waterpeil tussen Haringe en Lo-Fintele zou nog licht kunnen stijgen, maar niet meer dramatisch", zegt Ewout De Clercq van Noodplanning West-Vlaanderen. 

"De kritische stijgingen zijn voorbij. In het Blankaartbakken stagneert het waterpeil en de verwachting is dat het waterniveau nu even zo zal blijven."

Neerslagradar

App KMI

Om 16u opnieuw overleg waterbeheerders

Gisteravond en vannacht zijn alles samen 108 paletten met zandzakjes gevuld. De laatste lading was trouwens met de hand, omdat de zandmachine stuk was.

Een nieuw crisisoverleg is er voorlopig niet gepland, al kan dat altijd op afroep. Rond vier uur vanmiddag is er wel opnieuw overleg met de waterbeheerders, die de toestand voortdurend opvolgen.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Andy Debo

LIVE: Water­over­last in West-Vlaanderen

Door de felle regenbuien zijn heel wat waterlopen buiten hun oevers getreden en zijn er overstromingen, niet alleen in de Westhoek. Hier lees je het meest recente nieuws met updates.

Wateroverlast westhoek luchtfoto