Nieuws

Voor­uit Zwe­ve­gem kiest Mie­ke Egger­mont als lijst­trek­ker voor de gemeenteraadsverkiezingen

Pers2

Tijdens haar nieuwjaarsreceptie heeft de Zwevegemse afdeling van Vooruit haar campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober afgetrapt. Dat gebeurde met de bekendmaking van haar lijsttrekker. Daarvoor is Mieke Eggermont (49) aangeduid.

“Ons ledenaantal stijgt iedere maand en ik ben zeer trots om voorzitter te mogen zijn van deze nieuwe bestuursploeg van 13 gedreven en warme mensen”, aldus Eggermont. Ze zegt te willen streven naar een “eerlijk, sociaal en open beleid op mensenmaat” maar blijft daarbij bescheiden. Zo ziet ze een absolute meerderheid als onmogelijk.

"Ik ben zeer trots om voorzitter te mogen zijn van deze nieuwe bestuursploeg van 13 gedreven en warme mensen."

Britt Hennion, voorzitter Vooruit Zwevegem

Het strategische bestuur en het afdelingsbestuur hebben Eggermont unaniem aangeduid als lijsttrekker. Volgens voorzitter Britt Hennion staat de hele ploeg achter haar en wordt er volop gewerkt aan de rest van de lijst.

Mieke Eggermont zal voor Vooruit Zwevegem ook deelnemen aan de verkiezingen op 9 juni: op de 7de plaats voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers met als lijsttrekker nationale Voorzitter Melissa Depraetere.

Laurens De Jaegher