Nieuws
 | update 

Vlaams Belang voert actie uit frus­tra­tie na twee groeps­ver­krach­tin­gen in Kort­rijk: gevolg van laks beleid”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlaams Belang voert vandaag actie in het Astridpark in Kortrijk na twee feiten van seksueel geweld. In de paasvakantie werd een meisje van 14 verkracht door verschillende minderjarigen. De partij wil dat jongeren vanaf 16 jaar als volwassene worden berecht.

In Kortrijk hebben de afgelopen twee weken twee groepsverkrachtingen plaatsgevonden. Afgelopen weekend werd een meisje van 17 verkracht door drie mannen in het Astridpark.

In de paasvakantie werd een meisje van 14 het slachtoffer van een verkrachting door een tiental minderjarige daders in een bosje in de Scheutistenlaan. 

Bosje1
Nieuws

Meisje van 14 slachtoffer van groepsverkrachting door tieners

"Al vanaf 16 jaar voor gewone rechtbank"

Het gerechtelijk onderzoek loopt nog volop. Een aantal van de verdachten, allemaal tussen 11 en 16 jaar, kregen al beschermingsmaatregelen door de jeugdrechter opgelegd. Eind deze maand komt de zaak voor de jeugdrechtbank.

Volgens het Belgische strafrecht ben je seksueel meerderjarig vanaf 16 jaar. Daarom wil Vlaams Belang dat jonge delinquenten al vanaf die leeftijd voor een gewone rechtbank moeten komen en dus eenzelfde straf kunnen riskeren als een volwassene. Nu is dat pas vanaf 18 jaar. 

Vlaams belang actie tom van grieken

Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is aanwezig in Kortrijk.

Een veertigtal leden van de partij voeren daarom actie aan het Astridpark in Kortrijk. "Het aantal zedenfeiten in Kortrijk neemt toe", zegt federaal lijsttrekker voor Vlaams Belang Wouter Vermeersch.

De partij wijst daarvoor naar burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die als voormalig Justitieminsiter de maximumstraf voor verkrachting verdubbeld heeft. "De stad gaat hier te laks mee om. Wij vragen meer politie op straat en meer plaatsverboden."

De redactie