Nieuws

Meis­je van 14 slacht­of­fer van groeps­ver­krach­ting door tieners

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk zijn de jongste tijd twee groepsverkrachtingen geweest. Afgelopen weekend werd een meisje van 17 verkracht door drie mannen in het Astridpark, en in de paasvakantie werd een meisje van 14 het slachtoffer van een verkrachting door een tiental minderjarige daders in een bosje in de Scheutistenlaan.

Het kabouterbos bevindt zich aan het einde van de Scheutistenlaan in Kortrijk. Het meisje zou door haar vriend daar naartoe zijn gelokt. Daar liet hij haar misbruiken door zijn vrienden. Het parket bevestigt de feiten. Tom Janssens, parket West-Vlaanderen: "In de paasvakantie was er een groepsverkrachting in het Kabouterbos in
Kortrijk. Een meisje van 14 jaar is verkracht door een tiental minderjarigen. De jongste is 11 jaar, de oudste 16 jaar."

Bosje1
Bosje2
Bosje3

Vooral de jonge leeftijd van de daders is opvallend, en ook het grote aantal. Een tiental, van 11 tot 16 jaar. "De daders zijn allemaal geïdentificeerd en opgepakt. Zij moeten verschijnen voor de jeugdrechter. Die heeft jeugdbeschermingsmaatregelen uitgesproken. Er zijn mensen die geplaatst zijn in een instelling, er zijn er die onder voorwaarden staan, en een iemand onder toezicht."

Loverboy

Het meisje zou zelfs twee keer in het bosje zijn verkracht, slachtoffer van een zogenaamde loverboy. "Voor het ogenblik gaat onze bijzondere aandacht uit naar het slachtoffer, een meisje van 14 jaar. Zij krijgt psychologische begeleiding, en wij hopen dat het goed komt met haar."

Het Kabouterbos is bekend bij mountainbikers. Het ligt afgelegen, en zit vol plekjes waar je je makkelijk kunt verstoppen. Helemaal anders dan het Astridpark waar een meisje van 17 werd verkracht door drie mannen. "De groepsverkrachting in het Astridpark dit weekend is op een heel andere manier gebeurd. Dat was 's morgens vroeg, en op een ander soort locatie."

Het trio blijft voorlopig in de cel.

De redactie