Nieuws

Twee pin­guins geboren

2016-03-08 00:00:00 - Twee pinguins geboren

 Afgelopen week zijn er twee pinguïneieren van de Humboldt pinguïns in Sea Life Blankenberge uitgekomen.

Het pinguïn echtpaar Marky en Usher zijn niet aan hun proefstuk toe, zij brachten maar liefst 14 kuikens op de wereld. Het team dierenverzorgers is fier op hun succesvol broedprogramma, op natuurlijke wijze. 

Warm nest

De kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Pas na deze periode zullen ze ook te zien zijn voor het publiek.

Gewicht

Het eerste kuikentje weegt 125 gram en het tweede kuikentje 86g bekijk hier de video van het weegmoment. De kuikens worden twee maal gewogen in de tijd dat ze nog hun donzen vacht hebben. Dit om goed op te volgen of het kuikentje voldoende groeit.

Geslacht

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Net zoals bij Tommy en Presciosa, geboren in 2015, dient er hier na enkele maanden een DNA-test uitgevoerd te worden om het geslacht te bepalen. 

Adopteren

Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien. 
 

Ben Storme