Nieuws

Dik­kop­schild­pad trekt van Sea Life Blan­ken­ber­ge naar Spaans opvangcentrum

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sea Life Blankenberge heeft de aangespoelde dikkopschildpad die het twee maand verzorgde, overgedragen aan een opvangcentrum op het Spaanse eiland Mallorca. Het dier heeft een longonsteking en schouderbreuk en in Spanje kunnen ze hem daar beter voor behandelen. 

De dikkopschildpad spoelde eind november aan op het strand van Bredene. De soort zwemt normaal in warmere gebieden en de kleine schildpad was dus de eerste ooit die in België opdook. Dat is ook de reden waarom het dier zwaar onderkoeld was toen het aan onze kust belandde. Daarnaast had het een wonde aan de staart en een gebroken schild opgelopen en woog het maar 773 gram. 

Nodige zorgen

Sea Life Blankenberge kon de lichaamstemperatuur van de kleine dikkopschildpad weer opkrikken en zijn gezondheid stabiliseren. Een dierenarts en de International Zoo Veterinary Group stonden hen daarin bij. Röntgenfoto's hebben een longonsteking en een breuk in de linkerschouder vastgesteld. Sinds donderdag verblijft de dikkopschildpad in het opvangcentrum in Palma de Mallorca, waar ze onder andere meer ervaring hebben om schildpadden te opereren.

Robbe Wets