Nieuws

Top­dui­ven van Joël Ver­schoot geveild: Tijd om fak­kel door te geven”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanaf vandaag kan je online bieden op meer dan 200 duiven van topduivenmelker Joël Verschoot uit Ingelmunster. Hem kennen we nog van toen hij Armando verkocht, een prijsduif die meer dan een miljoen euro opleverde. Maar nu houdt Joël het voor bekeken. Hij geeft de fakkel door aan z’n zoon, die intussen werk maakt van een eigen kweek.

De duiven van Joël Verschoot zijn een begrip in de duivensport. Hij speelt al jaren bij de wereldtop. Het kweken van duiven voor de lange afstandsvluchten is zijn specialiteit. Maar nu houdt hij uitverkoop. Elke duif moet de deur uit.

"Ze gaan dat vandaag op internet zetten voor 14 dagen", zegt Joël. "En iedereen van heel de wereld kan bieden op elke duif apart. En er staan er 208 op."
Joel verschoot duif 2

"In het begin gaat dat een beetje traag maar de echte kopers en de echte bieders wachten tot de laatste paar uren en dan is het soms hectisch"

Toduivenmelker Joël Verschoot over veiling

Fakkel doorgeven

Joël vindt het tijd om de fakkel door te geven. Na de succesverkoop van Armando hoopt de hele familie nu een graantje mee te pikken.


"De afspraak is zo. Ik heb 4 kinderen: allemaal zonen waarvan één duivenliefhebber. We hebben voorgesteld wie er kandidaat was. Natuurlijk was het Dieter die de grootste kandidaat was. Wan de anderen zijn geen duivenliefhebber. Het zit er niet in en ze hebben de microbe niet mee. Ze zijn overeengekomen dat we mijn duiven gaan verkopen. En het bedrag verdelen onder vier."
Joel verschoot duif 3

Nakomelingen van Armando

De verkoop van Armando blijft tot de verbeelding spreken. Het prijsbeest bracht 1,2 miljoen euro op. Maar dat is intussen geen record meer sinds een anonieme koper uit China 1,6 miljoen euro betaalde voor een duif.

In het aanbod van Joël zitten nu ook nog enkele nakomelingen van Armando. Maar bij zo’n veiling is het altijd afwachten.

"In het begin gaat dat een beetje traag maar de echte kopers en de echte bieders wachten tot de laatste paar uren en dan is het soms hectisch", zegt Joël.

"Zoals het ook gebeurd is met Armando. Het was in de laatste uren dat hij verdriedubbelde van prijs. Dan komen de kopers aan bod. Dus op 17 december, als je wil een duif kopen: laat u maar gaan, hé."

Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Andy Debo