Nieuws

Duif Joël Ver­schoot voor 33.000 euro verkocht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Duivenmelker Joël Verschoot uit Ingelmunster heeft zondagnamiddag alle 208 duiven die hij bezat, verkocht op een veiling. Duif Calimero bracht hem het meest op: 33.000 euro. Gemiddeld leverde elke duif hem 2000 euro op.

Verschoot verkocht met deze lichting onder andere nakomelingen van zijn grote prijsduif Armando. Daarvoor accepteerde hij twee jaar geleden een bod van meer dan een miljoen euro. In deze veiling bleven de bedragen een stuk bescheidener. 

Einde carrière

Topduivenmelker Joël Verschoot bergt zijn passie op en doet alle 208 duiven in zijn til van de hand. Twee weken lang hebben geïnteresseerde kopers uit de hele wereld een bod kunnen uitbrengen. Zondagnamiddag sluit de veiling om 17 uur af. Dan zal bekend zijn of Verschoot opnieuw een astronomische prijs heeft binnengehaald.

Copyarmandojoelverschootveilingduiven
Calimerojoelverschootveiling

Laatste uren beslissend

Op de site pipa.be kon iedereen een bod uitbrengen op elke duif uit de kolonie. Aan het einde van de veiling die twee weken duurde, lopen de prijzen nog fors op omdat de bieders dan alles uit de kast halen. "In het begin gaat dat een beetje traag maar de echte kopers en bieders wachten tot de laatste paar uren en dan is het soms hectisch", legde hij twee weken geleden uit aan Focus & WTV. Bij Armando verliep het op die manier. "In de laatste uren verdriedubbelde hij van prijs", aldus Verschoot.

Robbe Wets