Nieuws

Ten­toon­stel­ling toont leven ach­ter de muren van gemeen­schaps­in­stel­ling De Zande

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de bibliotheek van Beernem loopt een tentoonstelling over het leven achter de muren van gemeenschapsinstelling De Zande. Daar verblijven jongeren, geplaatst door een jeugdrechter. 

De expo toont hoe de instelling werkt en enkele jongeren tonen er ook hun talenten in de vorm van kunstwerken of muziek. Het past in het thema 'opgroeien zonder zorgen' van De Warmste Week. 

Sarah Van Ghelder, Campusdirecteur De Zande: "Ik denk dat het leven achter de muren voor heel veel mensen tot de verbeelding spreekt. Eén deel is een fototentoonstelling waarin we in zestien beelden het traject weergeven dat jongeren doorlopen die in de instelling verblijven. Vanaf het moment dat ze op de jeugdrechtbank verschijnen tot het moment dat ze bij ons vertrekken."

Veel talenten en potentieel

Op de tentoonstelling kun je ook hun creatieve werk bewonderen, een uiting van hun talenten en veerkracht. "Het zijn jongeren die een heel zware rugzak hebben. We willen vooral tonen aan mensen dat het jongeren zijn die op een bepaald moment in hun leven soms een foute keuze hebben gemaakt. Maar eigenlijk zijn dat jongeren met heel veel talenten en potentieel. Dat willen we vooral dat in de kijker zetten."

'De Zande: het leven zoals het is' loopt nog tot en met 15 januari.

Jens Lemant
Ben Storme