Nieuws
 | update 

Tavo­la Awards belo­nen inno­va­tie­ve hore­ca-pro­duc­ten: van alco­hol­vrije ape­ri­tief tot freezecakes

Tavola awards

Over twee weken begint in Kortrijk de vakbeurs Tavola. Daar zullen 440 exposanten hun nieuwste premium foodproducten voorstellen. Vandaag werden de beste delicatessen al bekroond met een Tavola Award. De producenten krijgen die in de eerste plaats voor de smaak, maar ook voor de innovatieve en duurzame aspecten.

Duurzaamheid is ook in de horecawereld een belangrijk aspect. Tonijn lijkt niet meteen tot die categorie te behoren, maar toch krijgt Lobster Fish uit Deerlijk een award voor hun blauwvintonijn, van de Spaanse firma Balfego.

“Als je weet dat alles van die tonijn gebruikt wordt: de graten, de buik, het hart. Dan is dat al een mooi verhaal om aan de eindklant te vertellen. Dat past in het verhaal van duurzaamheid”, legt Nils Vanwassenhove van Lobster Fish uit.

Tonijn

Alcoholvrije dranken in opmars

Ook alcoholvrije dranken krijgen een prominentere plaats op veel drankenkaarten. En dat is ook Pieter Lonneville van Tête Pressée niet ontgaan. Hij verkocht z’n restaurant om zich volledig op ‘Bulo’ te storten. Het is een alcoholvrij aperitief op basis van kers, rozemarijn en laurier, en dat valt dus ook bij de jury in de smaak.

“De mensen zijn heel positief omdat het een echt aperitief is. Het geeft een bepaald hongergevoel, en het matcht heel goed met hapjes.”

Pieter Lonneville, Bulo
Bulo

Freezecakes

De horeca zoekt bovendien voortdurend naar nieuwe en verrassende producten. Galana uit Waregem haalde de mosterd voor hun freezecakes, diepgevroren cheesecake in een pot, in Engeland.

“Het is een uniek concept dat we met een heel team hebben uitgewerkt. Het is niet gekend, maar we hebben een schepbare creme cheese kunnen maken. Die kun je ook laten ontdooien als een dessert”, vertelt Maarten Deprez van Galana.

Tijdens Tavola in Kortrijk Xpo kun je nog veel meer nieuwe foodtrends ontdekken. De beurs start op 17 maart.

Freezecakes
Jeroen Sap
Celien Tanghe