Nieuws

Streetart­kun­ste­naars van­af van­daag aan het werk in cen­trum Oostende

2020-09-12 00:00:00 - Kaleidoscope brengt kunst en kleur naar Wevelgem

Vanaf vandaag zijn er weer streetartkunstenaars aan de slag in het centrum van Oostende. Ze werken aan nieuwe muurschilderingen voor The Crystal Ship. 

De nieuwe werken moeten klaar zijn op 6 april. De veertien streetartkunstenaars komen van over de hele wereld. Als hun werken klaar zijn horen die voortaan ook bij het parcours van The Crystal Ship, naast alle gevels van eerdere edities.

Thema dit jaar is 'Carnival of Life', 'het carnaval van het leven'. Zo springt het streetartfestival mee op de kar van het Ensorjaar. Het festival werkt dit jaar samen met verschillende organisaties waaronder het streetart atelier van de academie in Kortrijk. Alle kunstenaars zullen een werk maken met een knipoog naar James Ensor, die dit jaar 75 jaar overleden is.

Je kan de kunstenaars vanaf vandaag dus aan het werk zien in het Oostendse straatbeeld. Al was het geen evidentie om alle artiesten een plaats te geven. “Het wordt elk jaar moeilijker om voor iedereen een geschikte plaats te vinden. Om het festival sustainable te houden, zullen we ook ouder werk overschilderen en op die manier zorgen we ervoor dat de collectie relevant en up-to-date blijft”, legt curator Bjorn Van Poucke uit.

Achesdub
Nieuws

Vanaf 25 maart kleuren kunstenaars Oostende voor nieuwe editie van The Crystal Ship

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse