Nieuws
 | update 

Van­af 25 maart kleu­ren kun­ste­naars Oos­ten­de voor nieu­we edi­tie van The Crystal Ship

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

'Carnival of Life', 'het carnaval van het leven'. Dat is het thema van het kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende. Hiermee springt het streetartfestival mee op de kar van het Ensorjaar. 

Er zijn dit jaar 14 kunstenaars geselecteerd, waaronder ook een kunstenaar uit Ostende in Argentinië. Het festival werkt dit jaar samen met verschillende organisaties waaronder het streetart atelier van de academie in Kortrijk. Alle kunstenaars zullen een werk maken met een knipoog naar James Ensor, die dit jaar 75 jaar overleden is.

“Dat zullen niet allemaal maskers zijn, natuurlijk. Dat kan subtiel zijn, of iets minder subtiel, maar toch allemaal geïnspireerd door James Ensor.”

Bjorn Van Poucke, curator The Crystal Ship

Je kan de kunstenaars vanaf 25 maart aan het werk zien in het Oostendse straatbeeld. Al was het geen evidentie om alle artiesten een plaats te geven. “Het wordt elk jaar moeilijker om voor iedereen een geschikte plaats te vinden. Om het festival sustainable te houden, zullen we ook ouder werk overschilderen en op die manier zorgen we ervoor dat de collectie relevant en up-to-date blijft”, legt curator Bjorn Van Poucke uit.

Op 6 april, de officiële opening, moeten alle werken klaar zijn. Oostende trekt 250.000 euro uit voor de organisatie van het festival, dat ondertussen een echte publiekstrekker is

Dulk
En Plein Public
Hera
Hoxxoh
Ilke Cop
Katie Green
KMG
Marina Capdevila
Pixelpancho
Wayne Horse
Achesdub
Deze werken zullen Oostende kleuren tijdens The Crystal Ship
Nathalie Dewulf
Celien Tanghe