Nieuws

Sta­ti­ons­plein Roe­se­la­re oogt groe­ner, kun­sti­ger en er is een per­ma­nen­te speelruimte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Stationsplein in Roeselare was nog maar vrij recent vernieuwd, maar het grijze beton nam er teveel de bovenhand. Daar is aan gewerkt. Het plein, als verbinding tussen oost en west in de stad en als belangrijke toegangspoort, kreeg artistieke, kindvriendelijke en groen–blauwe impulsen.

Kunst, een permanente speelzone en meer groen

Er staan voortaan twee nieuwe permanente kunstwerken op het Stationsplein. Beide werken zijn van de hand van Roeselaarse kunstenaars met gerenommeerde uitstraling, Guido Deleu en Christo°.

“The Visitor” is een bronzen beeld van 1m80. Een vriendelijke figuur die iedereen met open armen zou ontvangen. Het werk is van beeldhouwer Guido Deleu. Het thema van komen en gaan van mensen, op ieder tijdstip van de dag het ganse jaar door, inspireerde Christo° dan weer tot het creëren van het monumentale werk “The Early Birds”.

Een deel van de kortparkeerzone werd omgetoverd tot een permanente speelzone waar kinderen de plaats hebben om zich uit te leven. Naast de vele open ruimte en de speelse fonteinen, is dit een extra leuke plek voor jonge gezinnen en kinderen.

Er is ook extra groen. Meer dan 2.600 m² aan betontegels maakte plaats voor groenzones, waarin maar liefst 30 nieuwe bomen, 9000 vaste planten en 350 heesters en struiken zullen groeien en bloeien.

Bart Coopman