Sta­king trekt van­daag naar West-Vlaam­se gevangenissen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de reeks van gevangenisstakingen per provincie is vandaag West-Vlaanderen aan de beurt. Dat bevestigen de christelijke en socialistische vakbonden.

Sinds maandag 1 april om 22 uur is er een staking van onbepaalde duur aan de gang in de Belgische gevangenissen, uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort.

Om de financiële impact op het gevangenispersoneel te beperken, wordt er sinds deze week elke dag in gevangenissen van een andere provincie gestaakt in plaats van in alle gevangenissen tegelijkertijd.

Geen piket

Maandag is er al gestaakt in Vlaams-Brabant en Brussel, dinsdag was het de beurt aan Oost-Vlaanderen en gisteren nog Limburg. Vandaag zullen ze in de gevangenissen van Ieper, Brugge en Ruiselede het werk neerleggen.

Eerder deze week hadden de vakbonden nog gezegd dat er geen piket komt, door een intern overleg van ACOD. De bonden roepen de cipiers op om te staken op die bepaalde dag, maar in principe kunnen ze gelijk wanneer stoppen met werken.

2022-02-26 00:00:00 - Brugs gevangenispersoneel legt werk 24 uur neer
Nieuws

Donderdag staking in gevangenissen, maar zonder piket

Vrijdag wordt er gestaakt in de gevangenis van Mechelen. In Wallonië zijn geen gecoördineerde acties, maar ook daar loopt de stakingsaanzegging door.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga