Nieuws

Site Mey­hui op Buda-eiland wordt woonbuurt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De groep Meyhui, specialist voor de gedekte tafel, interieur en het ideale geschenk, sluit na 47 jaar hun detailhandel in de Damkaai.

De bekende winkel verhuist naar Heule.  De stad heeft een plan klaar voor de herontwikkeling van de site binnen het residentieel karakter van de buurt. Er komen verschillende woontypes in een groene omgeving langs het water.

Baudouin Meyhui, eigenaar: “Onze familie heeft een bijzonder band met de site. Ons bedrijf heeft zich hier ontwikkeld. Wij zijn dan ook heel blij om een nieuwe invulling te geven die een kwalitatieve toekomst voor de site beoogt mét respect voor haar historiek.”

Van winkel naar wonen aan de Leie

De site Meyhui ligt aan de oostelijke kant van het Buda-eiland. De oudste gebouwen worden gerenoveerd tot vijf ééngezinswoningen met tuin. De magazijnen en winkel maken plaats voor dertien appartementen langs de Leie en zes parkappartementen in een verbouwd magazijn.  Een ondergrondse garage biedt plaats voor 27 auto’s en er zijn zes bovengrondse parkeerplaats. Eén woning heeft een inpandige garage. De woningen hebben elk een eigen tuin- en fietsenberging terwijl een gemeenschappelijke fietsenberging plaats biedt voor een 30-tal fietsen van de bewoners van de appartementen.

Wout Maddens, schepen van bouwen, wonen en stadsvernieuwing: “Dit project heeft een mooi traject doorlopen. Overleg met erfgoed en de stad om tot een gedragen concept te komen. Er is een evenwicht tussen oud en nieuw en tussen verschillende woontypes. Het project versterkt het Buda-eiland als groene stadwijk van Kortrijk.”

2019-12-13 00:00:00 - Site Meyhui op Buda-eiland wordt woonbuurt - meyhui2.jpg
De redactie