Nieuws

Scho­len­cam­pag­ne vraagt met fluit­mo­ment aan­dacht voor slacht­of­fers kindermishandeling

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Meer dan 32.000 jongeren in 75 scholen hebben vanmorgen aandacht gevraagd voor slachtoffers van kindermishandeling en seksueel geweld. Ze hebben samen gefloten met influencer Jonathan Medart. De scholencampagne vindt niet toevallig vandaag plaats. Het is de Europese Dag van het Slachtoffer. Ook de leerlingen van de middelbare Freinetschool Park Uniek in Tielt deden mee.

In elke klas zit gemiddeld minstens één jongere die het slachtoffer is van een ernstige vorm van kindermishandeling. Tot een op de vier jongeren geeft zelf aan slachtoffer te zijn van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Doordat het niet evident is om over die situatie te spreken, doen de slachtoffers er vaak het zwijgen toe.

Stilte doorbreken

Met de huidige campagne wil de hulplijn nu de stilte doorbreken voor die jongeren. "We willen hen laten voelen dat ze niet alleen zijn en tonen dat er hulp mogelijk is. Ze kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon op school of bij Nupraatikerover.be", de chatbox van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling, klinkt het.

Belga
Ben Storme