Nieuws

Piet Har­de­man pos­tuum ere­bur­ger van Heu­vel­land, wan­de­ling en her­den­kings­plaats als eerbetoon

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zaterdag wordt Piet Hardeman, die eind mei onverwacht overleed, postuum tot ereburger van Heuvelland benoemd. Vanavond is er de officiële inhuldiging van zijn eigen herdenkingsplaats: een zitbank in de Broekelzen.

Piet Hardeman ijverde zijn hele leven voor meer natuur en zachte recreatie in de Westhoek. Dankzij hem kan je dagelijks genieten van 600 kilometer aan GR-wandelpaden in West-Vlaanderen. Hij ontwierp ook de bekende Tweebergenwandelroute en het Stiltepad in Heuvelland. Vanaf nu kan je tijdens één van je wandelingen dus ook even stilvallen op ‘de bank van Piet’! 

Voor de inrichting van de herdenkingsplaats bundelden een aantal verenigingen de krachten: Grote Routepaden West-Vlaanderen, Trage Wegen, Stichting/Foundation Marguerite Yourcenar, Musée Marguerite Yourcenar, Natuurpunt De Bron en Gemeente Heuvelland.

Eerste Piet Hardemanwandeling

Zaterdag 11 november organiseren alle partners ook een gratis wandeling langs Piets groene erfenis. Je kiest voor 22 of voor 9 km. Beide wandelingen brengen je langs de herdenkingsplaats.

Piet Hardeman 2
Bank1
Bank2
Bank3
Piet hardeman
Ben Storme
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville