Nieuws

Paas­foor lokt bij­na half mil­joen bezoekers

Paasfoor

Ondanks regen en werken was de Paasfoor 2024 een succes. 468.508 bezoekers vonden de weg naar de attracties, 2.000 meer dan vorig jaar.

De topmomenten waren de zaterdagen 6 en 13 april met telkens rond de 40.000 bezoekers. Paaszondag was dan weer niet zo goed door het slechte weer en de Ronde van Vlaanderen.

Uitdaging

Dat de Paasfoor voor een grote uitdaging stond dit jaar was duidelijk. Door de vernieuwingswerken in de stad moest plaatsmeester Mathieu Dhantschotter serieus puzzelen om de 131 foorkramen een goede plek te geven. Als noodoplossing werd Howest Parking 4 voor het eerst als kermisplein gebruikt.

“Dankzij teamwerk en een goeie medewerking van de foorreizigers maakten we er opnieuw een succesverhaal van.”

Wouter Allijns

Wouter Allijns, schepen van Foren en Markten: “Na een mindere eerste week zijn deze sterke totaalcijfers een onverhoopt succes. Een deugddoende beloning voor alle medewerkers die veel tijd staken om van de Paasfoor 2024 een volwaardige editie te maken. We moesten creatief zijn en noodoplossingen bedenken, maar dankzij teamwerk en een goeie medewerking van de foorreizigers maakten we er opnieuw een succesverhaal van.”

Ben Storme