Kattenfoor in Ieper is eerste kermis sinds kermiscultuur Unesco-erfgoed is
Vanaf vandaag is Ieper opnieuw in de ban van de Kattenfoor. De Grote Markt verandert in een kermisparadijs met meer dan 30 kramen en attracties. Deze editie heeft een extra bijzondere betekenis, want de Belgische kermiscultuur is onlangs officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed door UNESCO.
Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een wereld vol plezier en adrenaline met attracties zoals de razendsnelle Breakdance, de spannende Booster en de duizelingwekkende XXL Swing.
Voor de jongste bezoekers zijn er kindvriendelijke attracties zoals de nostalgische draaimolen en de kleurrijke eendjeskraam. Daarnaast kan je er ook altijd smullen van oliebollen, suikerspinnen en frietjes.
Prikkelarm moment
Ook dit jaar wordt er rekening gehouden met bezoekers die graag in een rustige omgeving van de kermis genieten. Op dinsdag 18 maart tussen 16.30 en 18.30 uur worden licht- en geluidsprikkels beperkt, zodat iedereen zorgeloos kan deelnemen aan het kermisplezier.
De Kattenfoor in Ieper staat er tot en met zondag 23 maart.

Ronny De Cort met zijn eendjeskraam in Ieper.
Erkenning door Unesco
Al sinds de 19de eeuw doorkruisen foorkramers het hele land. Voor hen is de foor in Ieper meteen ook de eerste kermis sinds hun erkenning als immaterieel erfgoed door UNESCO. "Ik weet dat collega’s daar al jaren mee bezig zijn. Het voelt aan als een erkenning voor ons beroep en ook voor de rol die wij spelen en gespeeld hebben in de samenleving", vertelt foorkramer Michel.