Nieuws

Oud Hei­lig Hart Zie­ken­huis maakt straks plaats voor nieu­we groe­ne woonbuurt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Eind september start de sloop van het oude Heilig Hart Ziekenhuis in het centrum van Roeselare. De voorbereidende werken zijn zo goed als klaar. Er is 700 ton asbest uit het gebouw verwijderd.

Op de site komt een compleet nieuwe woonbuurt met 60 appartementen en een woonzorghotel met ruim 100 studio’s en een dertigtal assistentiewoningen. Het vele beton zal plaatsmaken voor groen. Er komt een stadspark van 2 hectare dat voor iedereen toegankelijk is. De zuidelijke vleugel van het oude AZ Deltaziekenhuis gaat niet tegen de vlakte. Daarin komen woningen. De werken zullen 4 jaar duren.

Groen hart 1
Groen hart 2
Groen hart 3
Groen hart 4
Heilig hart

Boris Parmentier, projectontwikkelaar ION:“Het project is een win-win voor alle partijen. Voor de inwoners van Roeselare komen er duurzame appartementen en een nieuw stadspark bij. Tegelijk wordt ook een potentiële stadskanker onder handen genomen die op termijn zal bijdragen tot de beleving in Roeselare. Door de ontwikkeling komt er een groot park bij in de stad – het grootste dat dankzij een privaat project tot stand komt. Ook uit de buurt krijgen we meer en meer reacties te horen dat ze reikhalzend uitkijken naar de herwaardering van deze iconische locatie.”

"Er wordt een potentiële stadskanker onder handen genomen die op termijn zal bijdragen tot de beleving in Roeselare." 

Boris Parmentier

Léonie Coussée, Coussée Bouw & Project: “ 't Groen Hart is één van de belangrijkste stadsontwikkelingsprojecten in Roeselare. We zijn fier dat we nu voor de eerste keer gedetailleerde toekomstbeelden van de voormalige AZ Delta-site kunnen presenteren en tegelijk de eerste units op de markt kunnen brengen. We kiezen met dit project voor een gezonde en duurzame mix van nieuwbouw en herontwikkeling. De 60 appartementen variëren van eenkamer-en gezinsappartementen tot luxueuze flats. Zo is er een aanbod op maat van ieders behoefte en budget.”

Ben Storme