Nieuws
 | update 

Onweer op komst met veel regen op kor­te tijd, 1722 geactiveerd

2024 07 08 120136 Sint Denijs Jan Demets

Foto Jan Demets

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor slecht weer. Voor storm-en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt kan je een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 bellen. Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn.

Vandaag wordt het in West-Vlaanderen zomers warm, tot 25 graden, maar aan dat zomers gevoel komt al snel een einde. Er komen felle regen- en onweersbuien op ons af. Aan zee mogelijk zelfs al voor de middag. Later volgt de rest van de provincie. De buien kunnen vanmiddag zeker landinwaarts fel worden met onweer, veel regen op korte tijd, rukwinden en hagel.

2024 07 08 115838 Heestert Jan Demets
Weerbericht

Vandaag onweer en buien, dan enkele dagen iets beter weer

Festivals

Sommige festivals die momenteel in opbouw zijn voor dit weekend nemen alvast voorzorgsmaatregelen. Hype-O-Dream in Waregem kan rekenen op de steun van MeteoSupport, die het weerbeeld continu in de gaten houdt en advies geeft.

"West-Vlaanderen zit op een grens van koude lucht aan de kust en hele warme lucht over de rest van het land. Dat zorgt voor onstabiliteit met intense windstoten", zegt weeranalist Nicolas Roose. "Festivals kunnen bijvoorbeeld preventieve maatregelen nemen zoals kleine tenten opbergen, doeken van de grote stages eraf halen, planken op de grond plaatsen tegen modder..."

Belga
Ben Storme
Geert Naessens