Nieuws

Nieu­we poli­tie­ke par­tij de O mens” in Oos­ten­de biedt groen-links alternatief

De O mens - nieuwe partij Oostende

Flederick Angelo en Miroir Yves

Een nieuwe politieke entiteit, genaamd "de O mens", ziet het licht in Oostende. Leden en voormalige leden van Groen Oostende, Yves Miroir en Angelo Flederick, bundelden hun krachten om deze lokale, groene, en progressief-linkse partij op te richten.

"De O mens" richt zich op diverse belangrijke domeinen: onder andere dierenwelzijn, de Oosteroever, de natuur en studenten. Medeoprichter Yves Miroir uitte teleurstelling over de recente kartelvorming van Groen Oostende met Open VLD en CD&V. 

Volgens Miroir ontbrak het aan een solide inhoudelijk programma om deze beslissing te ondersteunen. Hij benadrukte de nadelige gevolgen voor cruciale domeinen zoals natuurbehoud en bouwuitbreiding, met name het Oosteroever-dossier.

We wilden niet toezien hoe er geen groene partij meer zou zijn in Oostende

Yves Miroir, medeoprichter en ondervoorzitter "de O mens"

Samenwerking en dialoog essentieel

"De O mens" streeft naar enkele zetels bij de komende lokale verkiezingen in 2024 en nodigt iedereen uit om mee te werken aan hun campagne. Angelo Flederick benadrukt de vastberadenheid om een impact te maken. Met een uitgebreid beleidsprogramma van 507 punten, wil "de O mens" niet alleen verandering brengen, maar ook samenwerking en dialoog bevorderen, in de hoop andere partijen te beïnvloeden.

Emile Beeckman