Nieuws

Nieuw ste­de­lijk zwem­bad Ieper opent in 2026

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De bouw van het nieuw stedelijk zwembad in Ieper is nu heel concreet: in het najaar van 2026 moet het zwembad al de deuren openen.

De plannen voor een nieuw zwembad in Ieper lopen al een tijdje. Een studie toonde eerder al aan dat een renovatie van het huidige zwembad op de sportsite te duur zou zijn. Daarop besliste Ieper om te investeren in een nieuw zwembad. Dat komt op het voetbalveld ten zuiden van het voetbalveld. Het huidig overdekt zwembad wil de stad zo lang mogelijk open houden, tot het nieuwe zwembad klaar is. 

2021-07-07 00:00:00 - Ieper krijgt een nieuw zwembad
Nieuws

Ieper krijgt een nieuw zwembad

Zwembad ieper 01

Het nieuw stedelijk zwembad zal een sportbad van 25 meter op 25 hebben, met tien competitiebanen. Daarnaast komt er een instructiebad met beweegbare bodem, een recreatiezone met familieglijbaan, een tribune voor publiek, een cafetaria en kantoren voor de sportdienst.

"Het nieuwe zwembad zal op basis van warmtepompen werken en dus geen gebruik maken van fossiele brandstoffen. Tevens wordt er maximaal ingezet op zonnepanelen. Daarmee wordt dit zwembad één van de voorlopers in de sector."

Stad Ieper

"Ook het nieuwe zwembad zullen we zelf blijven uitbaten zodat we dit in de toekomst kunnen blijven garanderen," zegt schepen van sport Patrick Benoot. "Bovendien namen wij heel recent een zwembadcoördinator in dienst die zal inzetten op een maximale benutting van de mogelijkheden die dit nieuwe zwembad zal bieden."

Wat er na de opening van het nieuwe zwembad moet gebeuren met het huidige bad is nog niet beslist.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse