Nieuws

Net dat tik­je meer kerst­sfeer in het Kas­teel van de Kerstman

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een kerstmarkt in de stad is sfeervol, zeker weten. Maar wie net dat extra snuifje kerstsfeer zoekt, kan dit weekend op verschillende plaatsen terecht. Zo opent Kasteel ten Berghe in de Brugse deelgemeente Koolkerke voor het eerst het kasteel van de Kerstman.

Kasteel Ten Berghe is een beschermd monument in het Brugse Ommeland. Het interieur, met beschilderde wanden, sierlijke kroonluchters en statige portretten van de oorspronkelijke kasteelbewoners vormt het ideale decor om de kerstman en al zijn helpers een plaats te geven nu ze heel wat pakjes moeten onder de kerstboom leggen.

Het Kasteel van de Kerstman is er voor het eerst in Koolkerke. Elfjes helpen hem met het inpakken. De kerstman zelf krijg je ook te zien. En op het Winterplein voor het kasteel is er te eten en te drinken. Een cameraploeg van ons nieuws ging alvast eens kijken. Het kasteel is open dit weekend.

KERSTMAGIE Vlamertinge 2023

Foto: Piet Lesage

Kerstmagie in Vlamertinge

Kerstkastelen zijn op zich niet nieuw. Vrijdagavond is ook in het kasteel du Parc in Vlamertinge (bij Ieper) het familiespektakel Kerstmagie van start gegaan. Een sfeervolle ontdekkingstocht met een interactieve theaterwandeling.

Tijdens die wandeling met live acteurs kunnen de bezoekers zich onderdompelen in een gloednieuwe kerstverhaal: ‘De Vijf Zintuigen van Kerstmagie’. Een plaatselijk team en vrijwilligers hebben het Kasteel du Parc omgetoverd tot een waar kerstpaleis. De tocht doorheen het kasteel duurt een klein uurtje. Nog tot en met 26 december.

Eéndaagse kerstmarkten in Lauwe en Oedelem

Snuister je graag door kerstkraampjes war je ook wat artisanele spullen op de kop kan tikken? Of ga je liever langs op een kerstmarkt die toch wat unieker is? Dan vind je vandaag zeker je ding in Lauwe of in Oedelem.

Kerst in Lauwe is een begrip. 100 kerstkraampjes met kerstanimatie openen er de deuren zaterdag vanaf 16u. Om 17u30 is er de officiële opening.

Ook de kerstmarkt in Oedelem is één van de grootste ééndaagse kerstmarkten in de streek. Oedelem pakt ook uit met een ambachtenmarkt met meer dan 160 kraampjes. Zaterdag vanaf 17u.

Bart Coopman