Nieuws

Nat­ha­lie Muyl­le nieu­we frac­tie­lei­der voor cd&v in de Kamer

Nathalie muylle cdv

©Belga - 2024

Nathalie Muylle wordt tot aan de vorming van een nieuwe regering de nieuwe fractieleider van de cd&v-Kamerfractie, als opvolger van Servais Verherstraeten. Met Muylle staat er bij cd&v voor het eerst een vrouw aan het roer van de Kamerfractie.

De taak van een fractieleider is om de cohesie onder de verkozenen te bewaren en op te treden als belangrijkste woordvoerder van de groep. “Het is voor mij een hele eer om fractieleider te zijn. Onze ploeg bestaat uit een gezonde mengeling van ervaring en vers bloed om de troepen een nieuw elan te geven", reageert Nathalie Muylle, nieuwe fractieleider van CD&V.

Zetelverlies

CD&V scoorde 9 juni voor de federale verkiezingen in West-Vlaanderen met 14,7 procent minder goed dan in 2019 (-3%). In onze provincie was de Roeselaarse, als lijsttrekker voor de Kamer, de derde populairste politica voor de Kamer, met 37.115 voorkeursstemmen.

In heel België haalde CD&V bijna acht procent en heeft daardoor 11 zetels in de Kamer, waarvan twee West-Vlamingen: Nathalie Muylle uit Roeselare en Franky Demon uit Brugge.

Cdv gits
Kies West 24

CD&V likt wonden: ontgoocheling door verlies van zetels

Wie is Nathalie Muylle?

Nathalie Muylle is geboren op 8 februari 1969 in Roeselare. Sinds 2004 zetelt ze in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Als Kamerlid werkt ze voornamelijk rond arbeidsmarkt en gezondheidszorg. Onder meer het rookverbod in de horeca werd door haar ingevoerd.

Op 3 oktober 2019 werd Muylle federaal minister van Werk, Economie en Consumentenzaken. In oktober 2022 werd ze nationaal ondervoorzitter van CD&V. Sinds 2000 heeft ze een lokaal mandaat in Roeselare, waar ze sinds 2010 schepen is.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere