Nieuws

N‑VA Beer­nem heeft ver­kie­zings­lijst klaar: mix van poli­tie­ke erva­ring met nieu­we gezichten

N VA Beernem

N-VA Beernem heeft zijn verkiezingslijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. De partij trekt met een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten naar de Beernemse kiezer. Kersvers Vlaams Parlementslid Gijs Degrande (N-VA) is kandidaat-burgemeester. De partij gaat voor een verantwoordelijk beleid en voor het versterken van de Beernemse identiteit. Daarom trekt de N-VA met de slogan ‘Thuis in Beernem’ naar de lokale verkiezingen.

“Onze ploeg is een combinatie van gevestigde waarden en nieuwe gezichten, geografisch gespreid over Beernem, Oedelem, Sint-Joris en Oostveld. Een mix van gemotiveerde nieuwkomers, ervaren bestuurders en mensen met veel engagement in en voor onze gemeente. De ideale mix om een gemeente zoals Beernem te besturen. De N-VA is een gemeenschapspartij en dat zie je duidelijk in onze kandidatenlijst,” aldus kandidaat-burgemeester Gijs Degrande.

Naast de negen huidige gemeenteraadsleden nemen ook een pak nieuwe mensen deel aan de verkiezingen. “Stuk voor stuk gedreven mensen die zich willen inzetten voor Beernem. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 48 jaar. Naast de 85-jarige nestor Norbert Stock staan er met Branco Francois, William Brysse, Elodie Wildemeersch, Linde Ringoot en Gilles Coene ook vijf twintigers op de lijst. “Onze jongeren schuiven we bewust naar voren. Zij zijn het beste bewijs dat ons verhaal klopt en krijgen dan ook alle ruimte. Daar ben ik zeer fier op,” stelt Degrande.

"Met de N-VA willen we besturen, beleid maken, zaken in beweging zetten. We hebben bewezen dat we dat kunnen en dat we dat goed doen. Dat willen we opnieuw doen"

Gijs Degrande, kandidaat-burgemeester

Opnieuw besturen

Na zes jaar bestuur en een sterk verkiezingsresultaat werd N-VA Beernem in 2019 naar de oppositie verwezen. “We bleven niet bij de pakken zitten en hebben ook daar onze verantwoordelijkheid genomen. Ook vanuit de oppositie hadden we impact op het beleid, maar dat is niet waar we thuishoren. Dat is niet onze plaats. Met de N-VA willen we besturen, beleid maken, zaken in beweging zetten. We hebben bewezen dat we dat kunnen en dat we dat goed doen. En dat willen we opnieuw doen. Dat is de inzet van deze verkiezingen,” besluit Degrande.

Verkiezingsprogramma

In de loop van september maakt de partij ook haar verkiezingsprogramma bekend. “Met concrete investeringen en verantwoordelijk bestuur willen we opnieuw perspectief bieden en de gemeente weer in balans brengen. Het is tijd om onze begroting weer gezond te maken. Een nieuwe belastingverhoging is voor de N-VA absoluut uit den boze”, klinkt het bij Degrande. 

De partij wil daarom streven naar een belastingverlaging tegen het eind van de legislatuur. Daarnaast wil de partij ook investeren in voet- en fietspaden, wegen en openbaar domein. Als laatste focuspunt wil N-VA beweging in het beleid: “Een stroomstoot voor lokale economie, cultuur en erfgoed, jeugd en kinderopvang. Er is werk aan de winkel en wij zijn er klaar voor.”

Siel Vandorpe