Opnieuw fysie­ke aan­val op treinconducteur

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op de trein van Kortrijk richting Poperinge is een conducteur fysiek aangevallen door een treinreiziger. Alle passagiers hebben de trein in Komen moeten verlaten. Door het incident zijn afschaffingen en vertragingen mogelijk, meldt de NMBS.

Dinsdagnamiddag heeft een treinreiziger op de trein tussen Kortrijk en Poperinge, komende van Antwerpen, de conducteur fysiek aangevallen. De trein is in station Komen gestopt, waar de conducteur de nodige verzorging kreeg. "Alle passagiers hebben het rijtuig moeten verlaten", vertelt een medereiziger.

"Die passagiers wachten in het station van Komen op een volgende trein", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Door het ongeval zijn vertragingen en afschaffingen mogelijk tussen Ieper en Menen.

2.300

Het is niet de eerste keer dat dergelijk incident voorvalt op de lijn tussen Kortrijk en Poperinge. Daarom heeft de NMBS zelfs al extra veiligheidspersoneel aangesteld, maar dat bleek nu niet te helpen.

Volgens de NMBS waren er vorig jaar 2.300 gevallen van agressie tegenover het personeel. De spoorwegonderneming vraagt daarom om agressie strenger te bestraffen en wil ook meer veiligheidspersoneel.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere