Nieuws

Ik ben ook maar een mens”: minis­ter Hil­de Cre­vits legt ziel bloot in nieuw boek

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft in 'haar' Torhout haar boek 'Tussen Eb en Vloed' voorgesteld. Ze legt haar ziel bloot in het boek. Ook thema's als faalangst, de druk van sociale media, en onzekerheid gaat ze niet uit de weg.

Op de boekvoorstelling in Torhout zijn heel wat bekende politici aanwezig, vooral uit CD&V-kamp. Ook voorzitter Sammy Madhi is van de partij. Hilde Crevits wil - als het kan - in 2024 opnieuw een rol spelen in de Vlaamse regering. Maar 'Tussen Eb en Vloed' is geen politiek pamflet, wel een bundeling van gedachten waarin de schrijfster zich kwetsbaar opstelt.

Angsten

Crevits is blij dat het boek in de rekken ligt: ze twijfelde toch even om het uit te brengen. "Ik ontmoet veel jonge meisjes die veel zorgen en angsten hebben. Dan dacht ik: 'ik moet mijn verhaal ook vertellen'. Ik heb die angsten ook gehad. Ik heb ook een periode gehad waarin ik me echt niet goed in mijn vel voelde, maar dankzij anderen ben ik erdoor geraakt."

Boekvoorstelling Crevits
Boekvoorstelling Crevits

Als minister van Welzijn werkt Crevits elke dag rond het thema mentaal welzijn, iets waar ze zelf mee te kampen kreeg: zo moest ze een tijd geleden een periode rust nemen. Daar was ze ook open over: "Ik hoop dat ik zo een rolmodel heb kunnen zijn. Ik ben ook maar een mens." Ook in haar boek gaat Crevits dat dus niet uit de weg.

"Ik heb ook een periode gehad waarin ik me echt niet goed in mijn vel voelde."

Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn

Ook de druk van sociale media is alomtegenwoordig. "Je moet onmiddellijk je mening klaar hebben. Dat tempo is niet bevorderlijk om goede beslissingen te kunnen nemen", zegt ze.

Toekomst

Hoewel Crevits een periode van rust moest nemen, is ze nog niet van plan om te stoppen in de politiek. En dat nog altijd het liefst in Vlaanderen. "Ik krijg vaak de vraag of ik burgemeester wil worden in Torhout, maar dat is geen optie meer. Mijn habitat, waar ik mij goed voel, is Vlaanderen."

Dus trekt de Torhoutse opnieuw de Vlaamse lijst. "Ik weet dat er vernieuwing nodig is in de politiek, maar ik ook al gemerkt dat een beetje grijze haren en een beetje ervaring belangrijk kunnen zijn."

Tussen Eb en Vloed is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Stefaan Six